ЗМІСТ/СОДЕРЖАНИЕ

CONTENTS

ПРОБЛЕМНІ СТАТТІ

PROBLEMS ARTICLES

Смоляр В.І.
Генетичні основи харчової селекції
Smolyar V.I.
Henetic aspects of food selection

ОРИГІНАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

ORIGINAL RESEARCHS

Григоров Ю.Г., Семесько Т.М., Томаревская Е.С., Синеок Л.Л.
Особенности питания долгожителей Украины
Grigorov Yu.G., Semesko T.M., Tomarevskaya E.S., Sineok L.L.
Feeding of centenarians Ukraine
Залесский В.Н., Великая Н.В.
Соя, изофлавоны и атеросклероз
Zalesskiy V.N., Velikaya N.V.
Soy, isoflavones and atherosclerosis
Петренко О.Д., Писаренко Ю.М.
Досвід профілактики йододефіцитних захворювань в ендемічному районі України
Petrenko О.D., Pisarenko Y.М.
Experience of prevention iodine deficiency diseases in endemic area of Ukraine
Волошин О.І., Власик Л.І., Васюк В.Л., Волошина Л.О.
Особливості порушення харчування та роль дієтичної корекції в комплексному лікуванні хворих на хронічний холецистит з явищами сладж-феномену в поєднанні з сечокислим діатезом
Voloshin O.I., Vlasyk L.I., Vasiuk V.L., Voloshina L.O.
The regularities of nutritional disorders and role of dietary correction in complex treatment of the patinets with chronic cholecystitis and appearances of sludge-phenomenum in combination with uratic diathesis
Карпенко П.О., Пересічна С.М.
Вплив окремих технологій приготування страв на специфічно-динамічну дію рослинної продукції
Karpenko P.О., Peresichna S.М.
Influence of certain technologies for specific dishes, the dynamic effect of vegetable production
Зиновьева М.Л., Сластья Е.А., Жминько П.Г.
Биологическая активность кумарина и его метаболита умболлиферона. Роль метаболитов кумарина в реализации его токсического действия
Zinovieva M.L., Slastja E.A., Zhminko P.G.
The biological activity of coumarin and its metabolite umbelliferone. The role of metabolites of coumarin in its toxic manifestation
Смоляр В.І., Петрашенко Г.І.
Арсен в харчових продуктах і раціонах та його токсичність
Smolyar V.I., Petrashenko G.I.
Arsen in food and nutrition and its toxicity
Бісько Н.А., Барштейн В.Ю., Круподьорова Т.А., Іванова Т.С.
Амінокислотний склад продуктів біоконверсії шроту насіння амаранту вищими грибами
Bisko N.A., Barshteyn V.Yu, Krupodorova T.A., Ivanova T.S.
Amino acid composition of higher mushrooms by growth on amaranthusseed meal

КОРОТКІ ПОВІДОМЛЕННЯ

SHORT REPORTS

Завальна В.В., Подрушняк А.Є.
Екологічне обґрунтування лікарських і ягідних рослин в залежності від біотичних факторів
Zavalna V.V., Podruchnyk A.E.
Ecological study of quality of medicinal plants and berries, depending on biotic factors

З ІСТОРІЇ НУТРИЦІОЛОГІЇ

TO HISTORY OF NUTRITIOLOGY

Досягнення і протиріччя в розвитку нутриціології Achievements and contradictions in the development of nutritiology
Розвиток концепції антиметаболітів The development concept of antimetabolites

ХРОНІКА

LATEST NEWS

Правила оформлення рукописів для публікації в журналі "Проблеми харчування" The rules of article design


Повернутися до попередньої сторінки