Таблиця 6. Вміст мінеральних елементів у середньодобових наборах харчових продуктів людей старшого віку у 1970-х, 1990-х і 2000-х р.р. і величини, що рекомендуються, мг/д
Мінеральні елементиРоки обстеженняРекомендовані величини
1970-ті1990-ті2000-ті
Калій3628±1182989±832712±484500
Кальцій903±43544±38526±12800–1000
Магній388±14333±9365±12350–500
Натрій2490±1191748±541272±264000
Фосфор1497±481135±37977±121200
Сірка701±22543±16416±7
Хлор3401±1432469±791644±295000
Залізо20,9±0,617,5±0,416,2±0,210–15
Йод0,100±0,0070,070±0,0040,04±1,500,10–0,15
Марганець5,3±0,25,0±0,14,3±0,85–10
Мідь1,80±0,061,50±0,061,40±0,023
Фтор, мкг/д508±36389±22271±7750
Цинк11,2±0,39,0±0,27,3±0,110–20
Селен, мкг/д211±7144±5100±1500