Таблиця 2. Основні нутрієнти й енергоємність харчування людей старшого віку у 1970-і, 1990-і і 2000-і роки
Нутрієнти, г/дРоки обстеження
1970-і1990-і2000-і
Загальний білок84,1±3,160,5±2,2*53,3±0,8*^
Білок рослинний37,1±1,630,0±1,0*28,8±0,5*
Білок тваринний46,9±2,330,4±1,9*24,4±0,7*^
Загальний жир100,0±5,478,1±3,1*69,2±1,4*^
Жир рослинний20,0±1,627,4±1,8*23,3±0,6*^
Жир тваринний80,0±5,250,6±2,8*45,9±1,3*^
Вуглеводи317,8±11,4250,6±7,6*241,4±4,2*
Енергоємність, ккал (кДж)2424±86
(10108±358)
1934±56*
(8064±233)
1764±26*^
(7356±108)
Примітки: * — P<0,05 при порівнянні даних 1970 р. з 1990 р. і 2000 р.
^ — P<0,05 при порівнянні даних 1990 р. з 2000 р.